Espaguetis a la carbonara

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 180 g d’espaguetis crus (1/3 d’un paquet de mig quilo)

  • 3 cullerades soperes de crema de llet (60 ml)

  • 5 llonzes fines de bacó (60 g)

  • 1 ceba (50 g)

  • 2 cullerades soperes de formatge ratllat (20 g)

  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva (30 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
35 min.
35 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu a foc viu una olla gran amb abundant aigua amb un rajolí d’oli i sal i esperem que bulli. Afegiu-hi els espaguetis i deixeu-los durant 10-12 minuts. Quan estiguin cuits, escorreu-los i poseu-los en un bol.

  2. Mentre la pasta bull, ja podeu preparar la salsa.

  3. Peleu la ceba i talleu-la a fines làmines.

  4. Poseu una paella al foc amb un raig d’oli, afegiu-hi la ceba i deixeu-la coure a foc mitjà.

  5. Mentre s’enrosseix la ceba, talleu el bacó a fines tires i afegiu-lo a la paella perquè es cogui conjuntament amb la ceba i aneu remenant de tant en tant.

  6. Quan el bacó i la ceba estiguin fets, afegiu la crema de llet i un pessic de sal i deixeu-la reduir una mica.

  7. Barregeu els espaguetis amb la salsa en un bol i afegiu-hi el formatge ratllat.

Estris

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Bol

Bol

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Paella

Paella

Idees

Podeu utilitzar espaguetis integrals o varietats com espaguetis de tomàquet, de verdures, de tinta...

Sabies que...

Las pasta és rica en hidrats de carboni d’absorció lenta, molt recomanables pels esportistes.