Espaguetis a la carbonara
Ingredients per a 2 persones:
-
180 g d’espaguetis crus (1/3 d’un paquet de mig quilo)
-
3 cullerades soperes de crema de llet (60 ml)
-
5 llonzes fines de bacó (60 g)
-
1 ceba (50 g)
-
2 cullerades soperes de formatge ratllat (20 g)
-
3 cullerades soperes d’oli d’oliva (30 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
35 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Poseu a foc viu una olla gran amb abundant aigua amb un rajolí d’oli i sal i esperem que bulli. Afegiu-hi els espaguetis i deixeu-los durant 10-12 minuts. Quan estiguin cuits, escorreu-los i poseu-los en un bol.
-
Mentre la pasta bull, ja podeu preparar la salsa.
-
Peleu la ceba i talleu-la a fines làmines.
-
Poseu una paella al foc amb un raig d’oli, afegiu-hi la ceba i deixeu-la coure a foc mitjà.
-
Mentre s’enrosseix la ceba, talleu el bacó a fines tires i afegiu-lo a la paella perquè es cogui conjuntament amb la ceba i aneu remenant de tant en tant.
-
Quan el bacó i la ceba estiguin fets, afegiu la crema de llet i un pessic de sal i deixeu-la reduir una mica.
-
Barregeu els espaguetis amb la salsa en un bol i afegiu-hi el formatge ratllat.
Estris
Olla
Escorredor
Bol
Taula de tallar
Ganivet
Paella
Idees
Podeu utilitzar espaguetis integrals o varietats com espaguetis de tomàquet, de verdures, de tinta...
Sabies que...
Las pasta és rica en hidrats de carboni d’absorció lenta, molt recomanables pels esportistes.