Botifarra esparracada
Ingredients per a 2 persones:
-
250 g botifarra (1 pam cadascuna)
-
1 pot petit de mongetes seques cuites (120 g)
-
200 g bròquil (12 brots)
-
2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
30 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
En una cassola amb aigua bullint, afegiu un polsim de sal i bulliu el bròquil durant 10 minuts fins que les flors estiguin toves.
-
Poseu la paella a escalfar amb una mica d’oli.
-
Obriu la botifarra per la meitat per tal que es cogui més ràpidament.
-
Quan la paella sigui prou calenta, hi poseu la botifarra i la deixeu coure uns 5 minuts.
-
Mentre es cou la carn, passeu per aigua les mongetes seques i aprofiteu també per descongelar el bròquil si l’heu comprat congelat.
-
Poseu una altra paella al foc amb una mica d’oli d’oliva. Quan estigui calenta aboqueu-hi les mongetes seques i el bròquil amb un pessic de sal i saltegeu-ho durant uns minuts.
-
Un cop la botifarra estigui cuita poseu-la al plat i acompanyeu-la amb les mongetes seques, el bròquil i un bon raig d’oli d’oliva.
Estris
Ganivet
Taula de tallar
Paella
Escorredor
Pinces
Cassola
Idees
Si no voleu utilitzar tants estris podeu coure la botifarra a la mateixa paella on preparareu després les mongetes i el bròquil, així la guarnició us quedarà més gustosa!
Sabies que...
Les mongetes són riques en fibra i proteïna i aporten energia de llarga durada.