Arròs a la cubana
Ingredients per a 2 persones:
- 3 tasses de cafè plenes d’arròs (200 g)
- 5 cullerades soperes plenes de salsa de tomàquet fregit (100 g)
- 2 ous (120 g)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)
- Sal
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
- Poseu una olla amb aigua i un pessic de sal al foc.
- Quan bulli poseu-hi l’arròs i deixeu-lo coure durant 15-20 minuts aproximadament. Un cop cuit escorreu-lo.
- Poseu la salsa de tomàquet en un pot i escalfeu-la.
- Fregiu els ous en oli ben calent.
- Per fer els flams d'arròs agafeu un got, ompliu-lo amb l’arròs cuit i apreteu-lo una mica amb una cullera per a que no es desfaci. Tombeu-lo al plat.
- Poseu la salsa de tomàquet pel damunt i al costat, l’ou fregit.
Estris
Olla
Escorredor
Paella
Escumadora
Pot per escalfar
Got
Cullera
Idees
Si voleu provar l’autèntic arròs a la cubana agafeu un plàtan i talleu-lo de llarg a llarg. Agafeu les dues parts i fregiu-les a la paella en el mateix oli en el que heu fregit els ous fins que agafin un to daurat. Un cop fets poseu-los com a guarnició del plat al costat de l’ou.
Sabies que...
Els ous són un dels aliments d’origen animal més complets de la nostra dieta. En la clara, s'hi troben majoritàriament les proteïnes, i en el rovell, els lípids.