Amanida marinera
Ingredients per a 2 persones:
-
3 patates mitjanes (300 g)
-
4-5 grapats de mongeta tendra (200 g)
-
2 pastanagues petites (100 g)
-
2 cullerades soperes plenes de maionesa (40 g)
-
4 anxoves (15 g)
-
1 llauna petita de tonyina en oli d’oliva (80 g)
-
Sal
Temps d’elaboració
25 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
Netegeu la mongeta tendra i la pastanaga. Talleu-les a trossets petits.
-
Peleu les patates i talleu-les a daus petits de mida uniforme.
-
Poseu aigua a bullir en una olla. Quan bulli afegiu-hi un pessic de sal i les verdures.
-
Un cop tingueu les patates afegiu-les a l’olla amb les verdures.
-
Deixeu-les coure fins que quedin ben fetes (15- 20 minuts).
-
Quan estiguin cuites les heu d’escórrer. Poseu-les en un plat. Deixeu-les refredar.
-
Un cop refredades afegiu-hi la tonyina escorreguda i la maionesa i barregeu-ho bé.
-
Serviu-la en un plat fondo i pel damunt poseu-hi dues anxoves formant una creu com a decoració.
Estris
Ganivet
Taula de tallar
Olla
Escorredor
Cullera
Idees
Podeu incorporar els ingredients que més us agradin per fer diferents versions de l’amanida: cogombrets, blat de moro, olives...
Sabies que...
La patata és rica en hidrats de carboni complexes, ideal per augmentar la nostra energia. Bullida és molt saludable, ja que és de fàcil digestió.