Vichyssoise de poma

Ingredients per a 2 persones:
-  2 pomes 
-  2 porros 
-  300 ml de llet, preferiblement semidesnatada 
-  450 ml d’aigua 
-  4 cullerades d’oli d’oliva 
-  Sal 
-  Pebre blanc 
-  Nou moscada 

 Temps d’elaboració
25 min. 
Electrodomèstics
-  
 Fogons
-  
 Nevera
Elaboració
-  Traieu l’arrel i la part verda dels porros i talleu la part restant a rodanxes fines. 
-  Renteu les pomes, peleu-les, traieu-ne els cors i talleu-les a trossos petits. 
-  En una olla, poseu una mica d’oli i quan estigui calent afegiu-hi les rodanxes de porro i aneu remenant fins que estiguin toves i una mica daurades. 
-  A continuació afegiu-hi l’aigua, les pomes i deixeu-ho coure 15 minuts. Aneu remenant. Passat aquest temps traieu-ho del foc. 
-  Poseu tots aquests ingredients en un bol per triturar i afegiu-hi la llet, dues cullerades d’oli, un polsim de sal, de pebre blanc i de nou moscada. Tritureu-ho amb la batedora fins que no hi quedin grumolls. Si cal, rectifiqueu la textura afegint aigua o llet. 
-  Poseu-ho a la nevera durant una hora com a mínim. 
-  Serviu-la en un bol decorada amb uns daus de poma i un rajolí d’oli. 
Estris

Olla

Batedora

Recipient per triturar

Taula de tallar

Ganivet

Cullera

Bol

Buidador de pomes
Amb la col·laboració de:
Idees
Podeu acompanyar la vichyssoise amb uns bocins de formatge tendre o daus de pernil serrà.
Sabies que...
La vichyssoise de poma és una crema molt digestiva i té propietats diürètiques.
 
  
 


