Risotto de pollastre i bròquil
Ingredients per a 2 persones:
-
2 tasses de cafè d’arròs
-
200 g de bròquil
-
1 pit de pollastre desossat
-
½ ceba
-
½ litre de brou de pollastre
-
2 cullerades de formatge parmesà ratllat
-
2 cullerades d’oli d’oliva
-
Sal
Temps d’elaboració
35 min.
Electrodomèstics
-
Fogons
Elaboració
-
En una olla, poseu a bullir aigua amb una mica de sal.
-
Agafeu el bròquil, traieu-li el tronc i talleu les flors a trossos petits. Afegiu-les a l’aigua i deixeu-les coure durant uns 10 minuts aproximadament fins que estiguin toves. Amb una escumadora traieu el bròquil i reserveu-lo.
-
Mentre bull, talleu la ceba i el pollastre a daus.
-
Poseu una paella gran al foc amb una mica d’oli i coeu el pollastre amb una mica de sal fins que s’enrosseixi. Traieu-lo i reserveu-lo.
-
En un cassó o olla petita, on farem el risotto, poseu una mica d’oli i fregiu la ceba durant 5 minuts. Passat aquest temps afegiu-hi el brou de pollastre. Quan bulli, tireu-hi l’arròs. Deixeu-lo coure durant 14 minuts, remenant i vigilant que el brou no es consumeixi. Vigileu que l’arròs quedi cremós, sense excés ni falta de brou.
-
Afegiu a l’arròs cuit el pollastre, el formatge parmesà i el bròquil i remeneu. Deixeu-lo coure 1 minut més i serviu-lo.
Estris
Olla
Cassó
Paella
Taula de tallar
Ganivet
Cullera
Escorredor
Tassa de cafè
Escumadora
Amb la col·laboració de:
Idees
Les possibilitats de preparació del risotto són molt variades. Podeu fer servir qualsevol altra hortalissa, com ara carbassó, pebrot...
Sabies que...
Aquesta recepta es pot fer servir com a plat únic ja que conté un farinaci, l’arròs, que aporta energia; una hortalissa, el bròquil, que és font de vitamines, minerals i fibra; i proteïna, el pollastre, que té sobretot funció constructora.