Verdures a la planxa

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 carxofes mitjanes (400 g)
  • 1 carbassó gran (150 g) 
  • 1 albergínia mitjana (150 g)
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva (20 g)
  • Sal

Temps d’elaboració
10 min.
10 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Renteu i peleu les verdures. En el cas de les carxofes cal que les despulleu fins obtenir les fulles tendres i peleu una mica el tronc.
  2. Talleu-les a làmines fines aproximadament de la mateixa mida per intentar que es coguin totes per igual.
  3. Poseu-les a la planxa un cop aquesta estigui ben calenta i deixeu-les coure durant uns minuts.
  4. Abans de retirar-les de la planxa cal que les saleu i hi poseu un bon raig d’oli d’oliva.
  5. Les podeu servir combinant una tira d’albergínia al costat d’una de carxofes i en últim lloc una de carbassó, d’aquesta manera aconseguireu fer una bandera de colors amb les verdures a la planxa.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Planxa

Planxa

Idees

Podeu utilitzar qualsevol verdura que tingueu. Les de temporada us resultaran més gustoses i econòmiques. Podeu provar amb pebrot, tomàquet, xampinyons, ceba, remolatxa...

Sabies que...

Recordeu no tenir molta estona les verdures al foc i d’aquesta manera es mantindran més les seves vitamines i respectareu més el seu gust natural.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222