Tomàquets farcits

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 tassa de cafè plena d’arròs (70 g)

  • 2 tomàquets grossos (300 g)

  • 1 pebrot vermell petit (70 g)

  • 1 ceba petita (50 g)

  • 1 cogombre petit (70 g)

  • 1/2 pot petit de germinats de soja (50 g)

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Escalfeu aigua abundant en una olla. Quan estigui bullint afegiu-hi l’arròs, ha de bullir uns 17 minuts. Poseu-hi sal i un rajolinet d’oli. Remeneu l’arròs durant la cocció per evitar que s’enganxi.

  2. Renteu les verdures amb aigua fresca.

  3. Peleu la ceba i renteu amb aigua freda.

  4. Talleu a daus molt petits, i d’una mida similar, el pebrot, el cogombre i la ceba.

  5. Barregeu en un bol tots els ingredients: l’arròs i les verdures. Amaniu-ho amb oli i sal.

  6. Talleu la part alta del tomàquet en forma de barret i buideu-lo amb cura. Tot l’interior el guardarem per picar-lo i afegir-ho amb la resta de verdures.

  7. Deixeu sencers els brots de soja.

  8. Ompliu els tomàquets amb el farciment que heu preparat i poseu-los a la nevera per menjar-los freds.

  9. Serviu els tomàquets farcits en un plat i decoreu-los amb brots de germinats.

Estris

Olla

Olla

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Bol gran

Bol gran

Cullera

Cullera

Idees

Podeu afegir-hi les verdures o els ingredients que preferiu o que tingueu a la nevera: gambetes, tonyina, ou dur, olives...

Sabies que...

El tomàquet és una hortalissa amb un elevat contingut d’aigua, un baix contingut calòric, i és rica en vitamina C i licopè, que tenen acció antioxidant.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222