Patates amb tomàquet a la provençal

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 patates mitjanes
  • 2 tomàquets d’amanir
  • 2 cullerades d’oli d’oliva 1
  • 2 olives negres sense os
  • Herbes provençals
  • Sal

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Microones
    Microones

Elaboració

  1. Renteu bé les patates i poseu-les sense pelar en un recipient apte per al microones, amb una mica d’aigua al fons i tapades amb paper film.
  2. Coeu les patates durant 8-10 minuts a màxima potència. Comproveu-ne el punt de cocció amb un ganivet: si no s’hi clava amb facilitat, poseu-les al microones un minut més.
  3. Deixeu-les reposar tapades durant 5 minuts. Passat aquest temps, traieu-les del recipient i deixeu que es refredin.
  4. Peleu les patates i talleu-les a rodanxes.
  5. Talleu el tomàquet i les olives a rodanxes i afegiu-ho sobre les patates.
  6. Per amanir-ho, poseu-hi sal, herbes aromàtiques i oli.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Paper film

Paper film

Recipient apte per a microones

Recipient apte per a microones

Idees

Si ho preferiu o us agrada més, també ho podeu amanir amb menta o fer una picada d’all i julivert.

Sabies que...

Cuinant les patates amb pell, es manté el seu alt contingut en potassi, que és un mineral amb propietats diürètiques.

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222