Patata i mongeta al vapor

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 patates grans (400 g)
  • 10 grapats de mongeta verda (400 g)
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
  • Sal grossa

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Peleu les patates i talleu-les a daus.
  2. Agafeu les mongetes, talleu les puntes i arrossegueu el fil lateral que tenen.
  3. Renteu les mongetes i talleu-les a trossets petits.
  4. Poseu-ho en un recipient per coure al vapor amb aigua al fons.
  5. Coeu-ho durant 15 minuts aproximadament.
  6. Serviu la verdura en un plat i poseu-hi un raig d’oli d’oliva.

Estris

Pelador

Pelador

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Recipient per a coure al vapor

Recipient per a coure al vapor

Idees

Si voleu augmentar el sabor del plat podeu posar algun tipus d’herba aromàtica en l’aigua de cocció com farigola, romaní o llorer.

Sabies que...

En la cocció al vapor, les vitamines i minerals de les verdures es mantenen millor. Per això recomanem que utilitzeu aquest tipus de cocció per poder aprofitar millor els nutrients.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222