Bacallà amb mongetes i tomàquet

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 g de bacallà dessalat

  • 200 g de mongetes cuites

  • 2 tomàquets

  • Olives negres

  • 2 cullerades d’oli d’oliva

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Renteu els tomàquets, talleu-los per la meitat i ratlleu-los amb el ratllador fins que en quedi només la pell.

  2. Afegiu-hi l’oli i barregeu-ho bé.

  3. Renteu les mongetes i escorreu-les, si són en conserva.

  4. Esmicoleu el bacallà. Barregeu-lo amb el tomàquet i afegiu-hi les mongetes.

  5. Proveu el punt de sal i si cal, afegiu-ne.

  6. Emplateu i decoreu amb unes olives negres.

Estris

Taula de tallar

Taula de tallar

Ratllador

Ratllador

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Bol

Bol

Escorredor

Escorredor

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Si teniu un motlle hi podeu posar la barreja perquè la presentació quedi millor. Si us agrada la ceba crua, n’hi podeu afegir de trinxada ben petita.

Sabies que...

El bacallà és un peix blanc molt saludable que aporta proteïna d’alta qualitat i molt poc greix. Destaca el seu alt contingut en potassi, necessari per a l’activitat muscular.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222