Arròs a la cubana

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 tasses de cafè plenes d’arròs (200 g)
  • 5 cullerades soperes plenes de salsa de tomàquet fregit (100 g)
  • 2 ous (120 g)
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)
  • Sal
Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu una olla amb aigua i un pessic de sal al foc.
  2. Quan bulli poseu-hi l’arròs i deixeu-lo coure durant 15-20 minuts aproximadament. Un cop cuit escorreu-lo.
  3. Poseu la salsa de tomàquet en un pot i escalfeu-la.
  4. Fregiu els ous en oli ben calent.
  5. Per fer els flams d'arròs agafeu un got, ompliu-lo amb l’arròs cuit i apreteu-lo una mica amb una cullera per a que no es desfaci. Tombeu-lo al plat.
  6. Poseu la salsa de tomàquet pel damunt i al costat, l’ou fregit.

Estris

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Paella

Paella

Escumadora

Escumadora

Pot per escalfar

Pot per escalfar

Got

Got

Cullera

Cullera

Idees

Si voleu provar l’autèntic arròs a la cubana agafeu un plàtan i talleu-lo de llarg a llarg. Agafeu les dues parts i fregiu-les a la paella en el mateix oli en el que heu fregit els ous fins que agafin un to daurat. Un cop fets poseu-los com a guarnició del plat al costat de l’ou.

Sabies que...

Els ous són un dels aliments d’origen animal més complets de la nostra dieta. En la clara, s'hi troben majoritàriament les proteïnes, i en el rovell, els lípids.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222