Amanida tropical

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 enciam tipus Iceberg (200 g)
  • 4 cullerades soperes de mill (100 g)
  • 3 rodanxes de pinya en almívar (50 g) 
  • Mitja poma (50 g) 
  • 1 kiwi (80 g)
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva (20 g)
  • 1 cullerada sopera de vinagre (10 g) 
  • Sal

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu l’aigua a bullir amb una mica de sal.
  2. En una paella, poseu-hi el mill i torreu-lo. Quan estigui daurat afegiu-hi l’aigua bullint. Deixeu-ho coure fins que s’hagi begut aquesta aigua, heu de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Reserveu-ho.
  3. Renteu l’enciam i el talleu a trossets.
  4. Peleu la poma i talleu-la a daus.
  5. Talleu les rodanxes de pinya a trossets.
  6. Peleu el kiwi i talleu-lo a rodanxes.
  7. Serviu en un plat l’enciam i li feu un forat al mig a on podeu posar-hi el mill i a sobre la fruita barrejada. Amaniu-ho al vostre gust amb l’oli, el vinagre i la sal.

Estris

Olla

Olla

Paella

Paella

Cullera de fusta

Cullera de fusta

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Idees

El mill és un cereal i el podeu utilitzar com a equivalent de l’arròs, el blat, la civada, la quinoa, entre d’altres.

Sabies que...

L’enciam Iceberg es troba fàcilment a qualsevol botiga però si voleu, podeu triar algun altre tipus d’enciam més gustós com el de roure, el negre o el trocadero.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222