Amanida de quinoa

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 100 g de quinoa (½ tassa de quinoa sense cuinar)
  • 60 g de blat de moro
  • 1 pastanaga mitjana
  • 12 tomàquets cherry
  • 12 olives negres
  • 1 alvocat
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
  • Sal

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Netegeu bé la quinoa.
  2. En una olla poseu a bullir aigua amb un pessic de sal i afegiu la quinoa. Deixeu-la coure durant uns 10-15 minuts aproximadament.
  3. Mentrestant, talleu la pastanaga i l’alvocat a daus, i els tomàquets i les olives per la meitat.
  4. Quan la quinoa ja estigui cuita, renteu-la amb aigua de l’aixeta en una escorredora.
  5. En un bol, barregeu la quinoa amb la resta d’ingredients.
  6. Condimenteu el plat amb oli d’oliva i un pessic de sal.

Estris

Taula de tallar

Taula de tallar

Escorredora

Escorredora

Bol

Bol

Ganivet

Ganivet

Olla

Olla

Idees

Podeu fer una vinagreta francesa barrejant l’oli d’oliva amb un pessic de sal, 3 cullerades de suc de llimona i pebre al gust. Remeneu enèrgicament la barreja amb una cullereta fins a aconseguir una vinagreta emulsionada i afegiu-la a l’amanida.

Sabies que...

La quinoa és una llavor rica en proteïnes i fibra, i es consumeix com si fos un cereal com l’arròs. Però, a diferència dels cereals, la quinoa no conté gluten, per la qual cosa és apta per a celíacs.

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222