Amanida de contrastos

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 80 g d’espinacs frescos (6 grapats)

  • 150 g de tomàquet (1 unitat gran)

  • 100 g de pastanaga (2 unitats petites)

  • 20 g de remolatxa en conserva (2 cullerades soperes)

  • 60 g d’espàrrecs blancs (4-5 unitats)

  • 30 g de raïm (8-10 unitats)

  • 40 g de formatge de cabra (2 talls d’un dit de gruix)

  • 40 g d’olives (8 unitats)

  • 20 g d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
10 min.
10 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Netegeu les verdures (espinacs i tomàquet) amb aigua abundant i deixeu-les escórrer completament.

  2. Trossegeu el tomàquet a daus.

  3. Peleu la pastanaga i talleu-la també a daus o làmines fines.

  4. Traieu la remolatxa del pot de conserva i escorreu-la.

  5. Barregeu els diferents ingredients en un bol.

  6. Condimenteu-ho amb l’oli i la sal al vostre gust.

  7. Poseu la barreja del bol en un plat o en una safata i, pel damunt, disposeu-hi els espàrrecs blancs, el raïm (sencer o tallat per la meitat sense pinyols), les olives i el formatge de cabra.

Estris

Escorredor

Escorredor

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Bol

Bol

Idees

Podeu provar a passar el formatge per la paella. Quan comenci a enrossir-se i a fondre’s gireu-lo, retireu-lo i poseu-lo al damunt de l’amanida.

Sabies que...

La pastanaga destaca pel seu contingut en betacarotè, que és un precursor de la vitamina A i un important antioxidant. Són importants pel bon creixement i desenvolupament, pel manteniment del sistema immunitari i per la vista.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222