Amanida de brots tendres amb tonyina

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • Brots tendres (barreja de canonges, ruca, brots d’espinacs, brots d’enciam vermell...)
  • 10-12 tomàquets cherry
  • 1 ceba tendra
  • 1 llauna de ventresca de tonyina en oli d’oliva (75 grams aprox.)

Per a la salsa vinagreta:

  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada petita de vinagre de Mòdena
  • 2 cullerades petites de mostassa antiga
  • Sal

Temps d’elaboració
10 min.
10 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Renteu bé els tomàquets i els brots tendres.
  2. Talleu els tomàquets per la meitat i la ceba tendra a la juliana. Poseu els brots, els tomàquets i la ceba tendra en un bol. Aboqueu-hi la tonyina.
  3. Per amanir-ho, feu una vinagreta amb 2 cullerades petites de mostassa, 2 cullerades d’oli d’oliva, una cullerada petita de vinagre de Mòdena i sal. Poseu-ho tot en un bol i removeu enèrgicament amb una cullereta fins a aconseguir una vinagreta emulsionada.
  4. Incorporeu la vinagreta a l’amanida, torneu a barrejar i emplateu.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Cullera petita

Cullera petita

Bol

Bol

Idees

Doneu-hi un toc cruixent afegint pipes de carabassa o fruita seca al vostre gust.

Sabies que...

Les verdures de fulla verda, com els espinacs i l’enciam, són el grup d’aliments amb una major quantitat d’àcid fòlic (vitamina B9), necessari per a la producció de glòbuls vermells de la sang i així prevenir l’anèmia.

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222