Albergínies farcides al forn

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 albergínia gran
  • 2 tomàquets
  • Formatge ratllat
  • 125 g de carn picada de vedella
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • Orenga (opcional)
  • Sal i pebre

Temps d’elaboració
1 hora
1 hora

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180ºC. Talleu l’albergínia per la meitat, afegiu un pessic de sal i pebre i poseu-les al forn durant 30 minuts aproximadament.
  2. Peleu i talleu els tomàquets. Després, en una paella amb una mica d’oli d’oliva, afegiu els tomàquets i deixeu-los 5 minuts a foc lent.
  3. Afegiu la carn picada a la paella amb un pessic de sal i coeu-ho tot junt.
  4. Retireu les albergínies del forn.
  5. Amb l’ajuda d’una cullera, traieu la seva carn per a posar-la en un bol i reserveu la part externa de l’albergínia.
  6. Afegiu a la paella la carn de l’albergínia amb el tomàquet i la carn picada i deixeu-ho coure tot junt a foc lent durant 5 minuts.
  7. Un cop cuita la barreja, farciu la part externa de l’albergínia amb la barreja.
  8. Empolseu-les amb el formatge ratllat per sobre.
  9. Poseu l’albergínia farcida al forn i gratineu-la al gust.

Estris

Taula de tallar

Taula de tallar

Cullera

Cullera

Ganivet

Ganivet

Paella

Paella

Bol

Bol

Idees

L’albergínia també es pot farcir amb verdures, com carbassó, ceba, pastanaga...

Sabies que...

Les albergínies són de color morat perquè tenen flavonoides, presents en la pell, que posseeixen propietats antioxidants.

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222