Tapes variades

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

Per als canelons de pernil cuit: 

  • 3 talls de pernil cuit (75 g)

  • 2 mitges unitats de pera en almívar (60 g)

  • 1 grapat de nous (30 g)

  • 2 grapats d’enciam (30 g)

Per als musclos al vapor: 

  • 10 musclos (150 g)

  • 2 pastanagues

  • 1 ceba gran

Per als didals de pinya amb pernil ibèric: 

  • 1/4 de pinya natural (150 g)

  • 3 talls de pernil salat (75 g)

Per als calamarsons i gambetes saltades: 

  • 1 llauna de calamarsons (185 g)

  • 100 g de gambetes congelades

  • All

  • Julivert

Per a les torrades amb bull i pels daus de fuet: 

  • 2-3 tomàquets

  • 8 llesques de quart de quilo de pa (160 g)

  • 16 anxoves petites (80 g)

  • 8 talls de fuet

  • 4 talls de bull (100 g)

  • 3 cullerades soperes d’oli oliva (30 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Per preparar els triangles de pinya amb pernil salat només cal enrotllar la pinya amb un trosset de pernil i punxar-ho amb un escuradents.

  2. Seguiu amb el muntatge dels canelons col·locant l’enciam net i tallat a tires molt fines, juntament amb les nous i els trossos petits de pera en almívar sobre el tall de pernil cuit. Amb tots els ingredients disposats, només cal que ho enrotlleu.

  3. Poseu els musclos en una olla a vapor i que coguin uns 10 minuts. Serviu-los oberts amb una picada de ceba i pastanaga molt fina.

  4. En una paella amb oli ben calent fregiu les gambetes amb una mica d’all i julivert uns 2 minuts. Quan estiguin sofregides poseu-les en gotets petits tipus “xupito” amb el suc de l’oli de cocció per tal que tinguin més sabor.

  5. Heu d’escórrer la llauna de calamarsons. Poseu-los en un platet.

  6. En l’últim moment haureu de muntar les torrades. Torreu el pa tallat a làmines d’un dit de gruix durant 2 o 3 minuts a potència màxima. Suqueu el pa amb tomàquet i amaniu-lo amb oli d’oliva i sal. Poseu els talls de bull i de fuet en algunes torrades, i en la resta poseu-hi les anxoves una mica escorregudes.

  7. Serviu primer les tapes calentes per evitar que es refredin.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Escuradents

Escuradents

Paella

Paella

Olla

Olla

Cullera

Cullera

Torradora

Torradora

Idees

Podeu fer tapes aprofitant els aliments que tingueu a la nevera i al rebost.

Sabies que...

El musclo és ric en omega 3, proteïnes i vitamines, i és una gran font de minerals.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222