Peix de costa enfilat amb patates fregides

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 g de sipietes petites (12 unitats petites)

  • 100 g de gamba pelada (20 unitats)

  • 100 g patates fregides congelades (2 grapats)

  • 40 g d’oli

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu l’oli d’oliva a escalfar en una paella. Quan estigui calent afegiu-hi les patates sense descongelar.

  2. Quan estiguin rosses retireu-les i poseu-les a sobre d’un plat amb paper absorbent per tal que perdin part de l’oli que han absorbit durant el fregit.

  3. Netegeu les sipietes i les gambes.

  4. Enfileu a la broqueta una sipieta, una gamba, una sipieta... fins a omplir-la.

  5. Coeu les broquetes en una planxa fins que agafin color. Afegiu-hi una mica de sal abans de servir-ho.

  6. Poseu les broquetes i les patates en un plat. Si us agrada podeu picar una mica d’all i julivert i distribuir-ho sobre el peix.

Estris

Paella

Paella

Escorredor

Escorredor

Planxa

Planxa

Taula de tallar

Taula de tallar

Broquetes

Broquetes

Pinces

Pinces

Idees

Podeu utilitzar altres fruits del mar com calamarsons, llagostins, escamarlans...

Sabies que...

La sípia i la gamba són baixes en greixos i contenen fibra, proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i minerals.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222