Ous al plat

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 ous grossos

  • 5 cullerades soperes de salsa de tomàquet (100 g)

  • 2 grapats de pèsols (poden ser congelats)

  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 200ºC.

  2. Bulliu els pèsols, en aigua i sal, durant 5 minuts.

  3. En cada cassoleta poseu una base de salsa de tomàquet, els pèsols i dos ous sense closca.

  4. Coeu-ho al forn fins que la clara quedi quallada.

  5. Serviu-ho ben calent i acompanyat d’una o dues llesques de pa.

Estris

Olla

Olla

Cassoletes individuals aptes per al forn

Cassoletes individuals aptes per al forn

Cullera

Cullera

Idees

Si teniu temps i ganes podeu fer la salsa de tomàquet a casa, tot fregint el tomàquet, prèviament ratllat o triturat, amb un all laminat.

Sabies que...

L'ou és un aliment complet. Té proteïna d'alt valor i una combinació de greixos equilibrada.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222