Lluç amb olivada

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 300 g de troncs de lluç (2 talls gruixuts)

  • 250 g de tomàquet (1 tomàquet gros)

  • 10 g d’oli d’oliva (1 cullerada sopera)

  • Sal

Per a la salsa:

  • 15 g d’olivada (3 cullerades de postres)

  • 5 g d’oli d’oliva (1 cullerada de postres)

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics

  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 200ºC.

  2. Netegeu i talleu el tomàquet a rodanxes.

  3. Agafeu una safata de forn, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva i disposeu les rodanxes de tomàquet a la base.

  4. Poseu-hi el lluç al damunt amb una mica de sal i deixeu-ho coure durant 10 minuts a 180ºC.

  5. Mentrestant prepareu la salsa barrejant l’oli d’oliva amb l’olivada en un got petit.

  6. Per servir el plat, poseu el tomàquet a la base i tot seguit el lluç a sobre. Pinteu-ho amb la salsa d’olivada.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Safata de forn

Safata de forn

Cullera de postres

Cullera de postres

Idees

Podeu substituir el lluç per altres peixos blancs com el rap, el bacallà...

Sabies que...

El lluç té un baix contingut en greix i és un aliment de fàcil digestió, interessant per a persones amb problemes digestius.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222