Llenties a l'estil mallorquí

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 pot de llenties cuites (400 g)

  • 8 talls fins de sobrassada (40 g)

  • 1 ceba petita (80 g)

  • 2 cullerades soperes d’oli oliva (20 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Peleu la ceba, renteu-la i talleu-la a trossos petits.

  2. Escalfeu una paella amb una mica d’oli d’oliva i quan estigui calent afegiu-hi la ceba.

  3. Remeneu per evitar que es cremi i aproximadament deixeu-la coure uns 5-10 minuts, a foc lent.

  4. Afegiu-hi la sobrassada i remeneu per tal que es desfaci.

  5. Passeu les llenties per una mica d’aigua i deixeu-les escórrer.

  6. Afegiu-les a la paella amb la resta d’ingredients i aneu remenant fins que tot plegat s’escalfi.

  7. Serviu-les en un bol i decoreu-les amb unes fulles de julivert per donar-li color.

Estris

Ganivet

Ganivet

Paella

Paella

Taula de tallar

Taula de tallar

Escorredor

Escorredor

Idees

Aquest plat el podeu completar amb alguna hortalissa com la pastanaga.

Sabies que...

Els llegums són una font de proteïna vegetal. A més, aporten hidrats de carboni, fibra, vitamines i sals minerals.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222