Gaspatxo de síndria i tomàquet

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 tall de síndria sense llavors d’uns 500 g

  • 1 tomàquet

  • Oli d’oliva

  • Sal

  • Daus de formatge feta

  • Menta fresca

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
15 min.
15 min.

Electrodomèstics

  • Nevera
    Nevera

Elaboració

  1. Renteu el tomàquet, peleu-lo i talleu-lo per la meitat i poseu-lo en un recipient per triturar.

  2. Peleu i talleu la síndria a trossos i afegiu-la al tomàquet.

  3. Tritureu-ho tot amb la batedora fins a obtenir un líquid homogeni.

  4. Afegiu-hi l’oli i la sal i torneu a batre.

  5. Refredeu el gaspatxo a la nevera.

  6. Retireu-lo de la nevera just abans de consumir i amb una cullera barregeu-ho per unificar l’aigua i la polpa.

  7. Poseu-lo en bols individuals i afegiu-hi daus de formatge feta i fulles de menta.

Estris

Batedora

Batedora

Recipient per triturar

Recipient per triturar

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Bols individuals

Bols individuals

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Podeu posar-hi altres fruites que tingueu: meló, poma, maduixes...

Sabies que...

L’elevat contingut en aigua de la síndria la converteix en una fruita ideal per hidratar-se.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222