Espaguetis a la carbonara

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 180 g d’espaguetis crus (1/3 d’un paquet de mig quilo)

  • 3 cullerades soperes de crema de llet (60 ml)

  • 5 llonzes fines de bacó (60 g)

  • 1 ceba (50 g)

  • 2 cullerades soperes de formatge ratllat (20 g)

  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva (30 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
35 min.
35 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu a foc viu una olla gran amb abundant aigua amb un rajolí d’oli i sal i esperem que bulli. Afegiu-hi els espaguetis i deixeu-los durant 10-12 minuts. Quan estiguin cuits, escorreu-los i poseu-los en un bol.

  2. Mentre la pasta bull, ja podeu preparar la salsa.

  3. Peleu la ceba i talleu-la a fines làmines.

  4. Poseu una paella al foc amb un raig d’oli, afegiu-hi la ceba i deixeu-la coure a foc mig.

  5. Mentre s’enrosseix la ceba, talleu el bacó a fines tires i afegiu-lo a la paella perquè es cogui conjuntament amb la ceba i aneu remenant de tant en tant.

  6. Quan el bacó i la ceba estiguin fets, afegiu la crema de llet i un pessic de sal i deixeu-la reduir una mica.

  7. Barregeu els espaguetis amb la salsa en un bol i afegiu-hi el formatge ratllat.

Estris

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Bol

Bol

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Paella

Paella

Idees

Podeu utilitzar espaguetis integrals o varietats com espaguetis de tomàquet, de verdures, de tinta...

Sabies que...

Las pasta és rica en hidrats de carboni d’absorció lenta, molt recomanables pels esportistes.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222