Crema de carbassó

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 carbassons petits (400 g)

  • 1 porro mitjà (100 g)

  • 2 patates mitjanes (200 g)

  • 2 formatgets molt cremosos (30 g)

  • 4 cullerades soperes de crostonets de pa torrat (30 g, se’n pot comprar una bosseta)

  • Oli d’oliva

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Renteu bé els carbassons i talleu-los a rodanxes.Talleu el porro per la meitat i trossegeu-lo. Peleu les patates i talleu-les a daus.

  2. Poseu un got d’aigua (200 ml) a l’olla de pressió, afegiu-hi un xic de sal, els carbassons, el porro i les patates i un parell de  cullerades d’oli d’oliva. Tanqueu l’olla, poseu-la a coure i, quan comenci a sortir el vapor, compteu 2 minuts.

  3. Passat aquest temps, traieu l’olla del foc i no l’obriu fins que s’hagi refredat (10 minuts).

  4. Afegiu a l’olla els dos formatgets i passeu-ho pel triturador.

  5. Serviu la crema en un plat fondo i acompanyeu-la amb els crostonets de pa torrat.

Estris

Olla de pressió

Olla de pressió

Batedora

Batedora

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Idees

El brou de la cocció de les verdures es pot utilitzar per fer una sopa de pasta o cuinar altres plats, així n’aprofitareu tots els minerals i les vitamines.

Sabies que...

Les verdures són aliments rics en fibra i, per tant, molt beneficiosos per al cos.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222