Amanida d'arròs amb fruits del mar

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 140 g d’arròs cru (2 tasses de cafè plenes)

  • 100 g d’enciam (1/2 unitat tipus iceberg)

  • 150 g de tomàquet (1 unitat gran)

  • 80 g de tonyina conserva natural (1 llauna individual)

  • 40 g de barretes de cranc (4 barretes)

  • 20 g de nous (1 grapat)

  • 20 g de pipes de carbassa (1 grapat)

  • 20 g de panses (1 grapat)

  • 20 g d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)

  • Vinagre

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu una olla amb aigua i un pessic de sal al foc.

  2. Quan bulli poseu-hi l’arròs i deixeu-lo coure durant 15-20 minuts aproximadament.

  3. Un cop cuit escorreu-lo i refredeu-lo amb aigua freda.

  4. Netegeu les hortalisses i talleu l’enciam a làmines fines i el tomàquet a daus petits.

  5. Obriu la llauna de tonyina en conserva i escorreu-la.

  6. Poseu l’enciam i el tomàquet a la base del plat. Al damunt poseu-hi l’arròs, la tonyina esmicolada amb les mans, les nous, les pipes de carbassa i les panses. Per acabar, amaniu-ho al vostre gust amb la sal, l’oli i el vinagre.

Estris

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Idees

Si us atreviu a tastar gustos nous podeu preparar una vinagreta de mel: barregeu dos cullerades soperes d'oli amb una cullerada petita de vinagre i una altra de mel. Ja veureu quin punt dolç doneu a l’amanida!

Sabies que...

La fruita seca és un aliment molt energètic, però alhora molt nutritiu. Conté greixos saludables, especialment omega-3, beneficiosos per a l'organisme. S’aconsella prendre’n un grapat cada dia.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222