Vichyssoise de poma

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 pomes

  • 2 porros

  • 300 ml de llet, preferiblement semidesnatada

  • 450 ml d’aigua

  • 4 cullerades d’oli d’oliva

  • Sal

  • Pebre blanc

  • Nou moscada

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Nevera
    Nevera

Elaboració

  1. Traieu l’arrel i la part verda dels porros i talleu la part restant a rodanxes fines.

  2. Renteu les pomes, peleu-les, traieu-ne els cors i talleu-les a trossos petits.

  3. En una olla, poseu una mica d’oli i quan estigui calent afegiu-hi les rodanxes de porro i aneu remenant fins que estiguin toves i una mica daurades.

  4. A continuació afegiu-hi l’aigua, les pomes i deixeu-ho coure 15 minuts. Aneu remenant. Passat aquest temps traieu-ho del foc.

  5. Poseu tots aquests ingredients en un bol per triturar i afegiu-hi la llet, dues cullerades d’oli, un polsim de sal, de pebre blanc i de nou moscada. Tritureu-ho amb la batedora fins que no hi quedin grumolls. Si cal, rectifiqueu la textura afegint aigua o llet. 

  6. Poseu-ho a la nevera durant una hora com a mínim.

  7. Serviu-la en un bol decorada amb uns daus de poma i un rajolí d’oli.

Estris

Olla

Olla

Batedora

Batedora

Recipient per triturar

Recipient per triturar

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Bol

Bol

Buidador de pomes

Buidador de pomes

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Podeu acompanyar la vichyssoise amb uns bocins de formatge tendre o daus de pernil serrà.

Sabies que...

La vichyssoise de poma és una crema molt digestiva i té propietats diürètiques.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222