Com heu de conservar els aliments?

 

  • Conserveu els aliments correctament perquè no es facin malbé o caduquin.
  • Guardeu els aliments que no necessiten fred i que es conserven durant més temps (no peribles) en un lloc sec, fresc, net i allunyat dels productes de neteja.
  • Guardeu els aliments que tenen una curta durada (peribles) a la nevera o al congelador, ja que el fred atura el creixement dels microorganismes.
  • Conserveu els aliments cuinats a la nevera en recipients tancats.
  • No barregeu menjar cru i cuinat.
  • A la nevera ordeneu els aliments segons els nivells de temperatura.
  • Descongeleu els aliments a la nevera, i si no teniu temps, feu-ho al microones o al forn, si disposen de l’opció “Descongelar”.
  • No congeleu allò que hagueu descongelat prèviament.
  • Prioritzeu el consum dels aliments amb data de caducitat propera.

 

Torna a Consells

Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222