Tomàquets farcits

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 tassa de cafè plena d’arròs (70 g)

  • 2 tomàquets grossos (300 g)

  • 1 pebrot vermell petit (70 g)

  • 1 ceba petita (50 g)

  • 1 cogombre petit (70 g)

  • 1/2 pot petit de germinats de soja (50 g)

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Escalfeu aigua abundant en una olla. Quan estigui bullint afegiu-hi l’arròs, ha de bullir uns 17 minuts. Poseu-hi sal i un rajolinet d’oli. Remeneu l’arròs durant la cocció per evitar que s’enganxi.

  2. Renteu les verdures amb aigua fresca.

  3. Peleu la ceba i renteu amb aigua freda.

  4. Talleu a daus molt petits, i d’una mida similar, el pebrot, el cogombre i la ceba.

  5. Barregeu en un bol tots els ingredients: l’arròs i les verdures. Amaniu-ho amb oli i sal.

  6. Talleu la part alta del tomàquet en forma de barret i buideu-lo amb cura. Tot l’interior el guardarem per picar-lo i afegir-ho amb la resta de verdures.

  7. Deixeu sencers els brots de soja.

  8. Ompliu els tomàquets amb el farciment que heu preparat i poseu-los a la nevera per menjar-los freds.

  9. Serviu els tomàquets farcits en un plat i decoreu-los amb brots de germinats.

Estris

Olla

Olla

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Bol gran

Bol gran

Cullera

Cullera

Idees

Podeu afegir-hi les verdures o els ingredients que preferiu o que tingueu a la nevera: gambetes, tonyina, ou dur, olives...

Sabies que...

El tomàquet és una hortalissa amb un elevat contingut d’aigua, un baix contingut calòric, i és rica en vitamina C i licopè, que tenen acció antioxidant.