Tabule

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 8 cullerades soperes de sèmola de blat, com ara búrgul o cuscús (160 g)

  • 1 bon manat de julivert (100 g)

  • 2 tomàquets madurs (200 g)

  • 1 manat de menta fresca (50 g)

  • 2 cebes petites (120 g)

  • 2 llimones (120 g)

  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva (40 g)

  • Sal, un polsim de comí, un altre de pebre negre i un altre de canyella

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Poseu la sèmola en aigua tèbia per hidratar-la una mica durant 10 minuts.

  2. Renteu les fulles del julivert i la menta, escorreu-les bé i talleu-les a trossos molt petits i fins.

  3. Renteu els tomàquets i talleu-los a daus petitíssims, com si els volguéssiu triturar. Barregeu-ho amb la sal, el pebre, el comí i la canyella.

  4. Renteu les cebes i talleu-les.

  5. Escorreu la sèmola i afegiu-hi el suc de la llimona.

  6. En un bol, barregeu tots els ingredients amb la sèmola i afegiu-hi l’oli.

  7. Poseu el tabule a la nevera una estona abans de servir-lo.

  8. El podeu servir en un plat petit, individual, o posat al damunt d’una fulla gran d’enciam.

Estris

Colador

Colador

Cullera

Cullera

Bol

Bol

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Espremedor

Espremedor

Idees

Podeu afegir-hi panses o algun fruit sec dolç, que li donarà un toc molt interessant!

Sabies que...

El búrgul és un blat cuit, assecat i triturat grosserament, que és una font important d'hidrats de carboni.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222