Sorpresa del mar

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 supremes de mero (250 g)

  • 1/2 porro (50 g)

  • 1 pebrot vermell petit (50 g)

  • 1/2 carbassó (50 g)

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Renteu les verdures i talleu-les a tires.

  2. Escalfeu el forn prèviament a 220º C durant 10 minuts.

  3. En una safata per anar al forn, poseu-hi un tros de paper d’alumini que la cobreixi tota.

  4. A continuació hi poseu un tall de mero i les verdures tallades a tires, una mica de sal i oli. Emboliqueu-ho. Feu el mateix amb l’altra suprema de mero. Emboliqueu-ho com si estiguéssiu fent un regal, sempre tenint en compte que no quedi molt aixafat, cal deixar-ho una mica bufat per facilitar la cocció. D’aquesta tècnica de cocció en diem coure a la papillota.

  5. Poseu la safata al forn a 180º C fins que els paquets que heu preparat quedin inflats (uns 20 minuts).

  6. Serviu els paquets en un plat sense obrir, de manera que cada comensal se sorprengui del que hi ha a dins.

Estris

Ganivet

Ganivet

Safata

Safata

Taula de tallar

Taula de tallar

Paper d'alumini

Paper d'alumini

Idees

Per fer aquest plat podeu provar altres peixos com el llobarro, l’orada...

Sabies que...

El mero és un peix de fàcil digestió, que aporta una gran quantitat de proteïnes d’alt valor biològic.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222