Rotllets de llenguado amb xips de carbassó

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 filets de llenguado congelat (200 g)

  • 1/2 carbassó (100 g)

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)

  • Sal

  • Julivert picat

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Microones
    Microones
  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Traieu els filets de llenguado del congelador i descongeleu-los al microones.

  2. Un cop descongelats, saleu-los i enrotlleu-los ben cargolats. Agafeu un escuradents i claveu-lo com una agulla per tal que no es desfacin quan els poseu a la paella.

  3. Afegiu un raig d’oli a la paella i quan estigui calent poseu-hi els rotllets de llenguado fins que comencin a enrossir-se.

  4. Mentre es fan els rotllets agafeu el carbassó i renteu-lo bé amb aigua.

  5. Un cop rentat agafeu un ganivet i talleu-lo a làmines fines.

  6. Agafeu una paella i poseu-hi oli fins que el fons quedi ben cobert.

  7. Poseu el foc fort i un cop estigui calent l’oli disposeu-hi d’una en una les làmines de carbassó prèviament salades.

  8. Deixeu-les coure fins que quedin ben cruixents.

  9. Un cop cuites les xips, traieu-les del foc i passeu-les per paper absorbent per retirar l’excés d’oli.

  10. Munteu el plat posant els rotlles en un costat i les xips a l’altre, i espolseu amb una mica de julivert per sobre.

Estris

Escuradents

Escuradents

Paella

Paella

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Pinces

Pinces

Idees

Les xips les podeu fer de la mateixa manera amb qualsevol altra verdura, com remolatxa, albergínia, pastanaga...

Sabies que...

El llenguado és un peix blanc que conté poc greix i és de fàcil digestió.