Patates amb crudités i vinagreta de soja

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 patates mitjanes (300 g)

  • 1 tomàquet petit, preferentment de branca (100 g)

  • 1 bossa de barreja d’enciams (125 g)

  • 1/2 pot petit de brots d’alfals germinada o un altre germinat (50 g)

Per a la salsa vinagreta:

  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva (30 g)

  • 1 cullerada sopera de vinagre blanc o de poma o de suc de llimona (10 g)

  • 1 cullerada sopera de salsa de soja (10 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Microones
    Microones

Elaboració

  1. Renteu bé les patates perquè marxi tota la terra i poseu-les senceres sense pelar en un recipient apte per al microones, amb una mica d’aigua al fons i tapades amb film transparent.

  2. Coeu les patates fins que estiguin a punt, aproximadament uns 5-6 minuts.

  3. Deixeu-les reposar 5 minuts més tapades.

  4. Traieu les patates i deixeu-les refredar.

  5. Mentre es refreden, prepareu la salsa en un bol petit barrejant l’oli, el vinagre, la salsa de soja i la sal. Remeneu enèrgicament amb una cullereta.

  6. Talleu les patates a daus, poseu-les en un bol gran, afegiu-hi la meitat de la salsa vinagreta que heu preparat i remeneu bé.

  7. Finalment afegiu el tomàquet tallat a daus petits, la barreja d’enciams, els germinats i la resta de salsa vinagreta. Remeneu bé i ja es pot servir.

Estris

Bol petit

Bol petit

Bol gran apte per a microones

Bol gran apte per a microones

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera gran

Cullera gran

Idees

Podeu afegir fruits secs com panses i pinyons, que aportaran greixos saludables i proteïna.

Sabies que...

Els germinats són una font important de vitamines i minerals.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222