Ous remenats amb tomàquet

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 ous mitjans (220 g)

  • 1 tomàquet gros madur (300 g)

  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)

  • 2 llesques de pa de pagès (200 g)

  • 3 o 4 tomàquets madurs

  • Alfàbrega seca

  • Sal

  • Sucre

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Primer de tot heu de preparar un sofregit de tomàquet. Ratlleu el tomàquet i poseu-lo en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva.

  2. Per treure l’acidesa al tomàquet tireu-hi un polsim de sucre. Al cap d’uns 5 minuts ja ho podeu treure del foc, corregiu-ho de sal i reserveu-ho.

  3. Seguidament, bateu els ous en un bol i els saleu.

  4. En un altre bol, poseu-hi la salsa de tomàquet i hi afegiu una mica d’alfàbrega. Deixeu-ho reposar.

  5. Poseu a coure els ous en una paella amb oli. Remeneu a poc a poc amb l’ajuda d’un batedor.

  6. Quan els ous comencin a espessir, afegiu-hi la salsa de tomàquet i continueu remenant fins que la barreja s’hagi espessit al vostre gust.

  7. Ja podeu treure la paella del foc.

  8. Serviu els ous al damunt d’una llesca de pa de pagès torrat.

Estris

Paella

Paella

Cullera

Cullera

Batedora

Batedora

Bol

Bol

Ratllador

Ratllador

Idees

Podeu substituir l’alfàbrega per l’herba aromàtica que us agradi més.

Sabies que...

L’ou remenat és una forma saludable de cuinar l’ou perquè manté intactes els seus nutrients essencials.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222