Lluç amb escopinyes i pèsols

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 talls de lluç

  • 1 llauna d’escopinyes

  • 50 g de pèsols

  • 4 espàrrecs en conserva

  • ½ ceba

  • 2 ous

  • 2 cullerades de farina

  • Oli d’oliva

  • Sal

  • Julivert

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
40 min.
40 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Saleu el lluç i enfarineu-lo.

  2. Prepareu una cassola amb una mica d’oli, feu el lluç tomba i tomba i reserveu-lo. Guardeu també la cassola amb oli per després.

  3. En dos cassons petits poseu a bullir els pèsols amb una mica de sal i els ous. Deixeu-los coure 10 minuts, a partir que arrenqui el bull.

  4. Mentre estan bullint els pèsols i els ous, peleu i ratlleu la mitja ceba amb el ratllador.

  5. Escorreu els pèsols i reserveu-los.

  6. Traieu els ous, deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los a quarts.

  7. A la mateixa cassola on heu fregit el lluç, afegiu la mitja ceba ratllada. Quan sigui cuita, afegiu les dues cullerades de farina i remeneu.

  8. Incorporeu el suc de les escopinyes i afegiu-hi una mica d’aigua dels espàrrecs perquè no es facin grumolls i quedi una salsa amb una textura adequada.

  9. Afegiu els talls de lluç, els pèsols, les escopinyes els espàrrecs i els ous i deixeu-ho coure uns 5 minuts.

  10. Piqueu el julivert i afegiu-lo al damunt.

  11. Emplateu. 

Estris

Cassola

Cassola

2 Cassons

2 Cassons

Ratllador

Ratllador

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Forquilla

Forquilla

Escorredor

Escorredor

Obrellaunes

Obrellaunes

Pinces

Pinces

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Si no teniu la possibilitat de fer la recepta amb peix fresc, amb lluç congelat també quedarà molt gustós, i té les mateixes propietats.

Sabies que...

El lluç té una carn blanca i magra, baixa en greix.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222