Crestes de tonyina i ou dur al forn

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 8 cercles de pasta per fer crestes

  • 1 llauna de tonyina

  • 2 ous

  • 2 pebrots vermells escalivats

  • Olives sense pinyol

  • 4 cullerades de salsa de tomàquet

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
40 min.
40 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 °C.

  2. En un cassó, poseu aigua i els ous. Deixeu-los coure durant 10 minuts a partir que arrenqui el bull.

  3. Mentre l’ou bull talleu ben petit el pebrot escalivat i les olives i poseu-ho en un bol.

  4. Traieu l’ou, refredeu-lo, peleu-lo i talleu-lo ben petit. Afegiu-lo als ingredients anteriors.

  5. Esmicoleu la tonyina i incorporeu-la a la barreja.

  6. Afegiu-hi la salsa de tomàquet.

  7. Barregeu-ho tot.

  8. Amb l’ajut d’una cullera farciu els cercles de pasta amb la barreja, deixant marge al voltant.

  9. Doblegueu les crestes per la meitat i tanqueu-les marcant el contorn amb l’extrem dentat de la forquilla.

  10. Separeu el rovell de l’ou i pinteu amb un pinzell de cuina la superfície de les crestes. D’aquesta manera quedaran més daurades quan les posem al forn.

  11. Poseu les crestes en una safata apta per a forn i coeu-les durant 15 minuts.

  12. Emplateu.

Estris

Safata per a forn

Safata per a forn

Taula de tallar

Taula de tallar

Cassó

Cassó

Bol gran

Bol gran

Bol petit

Bol petit

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Forquilla

Forquilla

Pinzell

Pinzell

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Les crestes es poden farcir amb el que tingueu a la nevera: pernil dolç, formatge, verdures...

Sabies que...

La cocció al forn és més saludable perquè no s'afegeixen greixos. Tot i així, si teniu poc temps també es poden fregir.