Crestes de tonyina i ou dur al forn

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 8 cercles de pasta per fer crestes

  • 1 llauna de tonyina

  • 2 ous

  • 2 pebrots vermells escalivats

  • Olives sense pinyol

  • 4 cullerades de salsa de tomàquet

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
40 min.
40 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 °C.

  2. En un cassó, poseu aigua i els ous. Deixeu-los coure durant 10 minuts a partir que arrenqui el bull.

  3. Mentre l’ou bull talleu ben petit el pebrot escalivat i les olives i poseu-ho en un bol.

  4. Traieu l’ou, refredeu-lo, peleu-lo i talleu-lo ben petit. Afegiu-lo als ingredients anteriors.

  5. Esmicoleu la tonyina i incorporeu-la a la barreja.

  6. Afegiu-hi la salsa de tomàquet.

  7. Barregeu-ho tot.

  8. Amb l’ajut d’una cullera farciu els cercles de pasta amb la barreja, deixant marge al voltant.

  9. Doblegueu les crestes per la meitat i tanqueu-les marcant el contorn amb l’extrem dentat de la forquilla.

  10. Separeu el rovell de l’ou i pinteu amb un pinzell de cuina la superfície de les crestes. D’aquesta manera quedaran més daurades quan les posem al forn.

  11. Poseu les crestes en una safata apta per a forn i coeu-les durant 15 minuts.

  12. Emplateu.

Estris

Safata per a forn

Safata per a forn

Taula de tallar

Taula de tallar

Cassó

Cassó

Bol gran

Bol gran

Bol petit

Bol petit

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Forquilla

Forquilla

Pinzell

Pinzell

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Les crestes es poden farcir amb el que tingueu a la nevera: pernil dolç, formatge, verdures...

Sabies que...

La cocció al forn és més saludable perquè no s'afegeixen greixos. Tot i així, si teniu poc temps també es poden fregir.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222