Carxofes al microones

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 carxofes

  • 3 cullerades d’oli d’oliva

  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena

  • Sal

  • Pebre negre

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Microones
    Microones

Elaboració

  1. Talleu els troncs de les carxofes, col·loqueu-les de cap per avall i doneu-hi un cop fort contra la taula de treball perquè quedin una mica obertes i es puguin rentar, amanir i coure millor.

  2. Renteu-les amb aigua de l’aixeta.

  3. Prepareu la vinagreta en un bol petit barrejant 3 cullerades d’oli, 1 cullerada de vinagre, un pessic de sal i una mica de pebre negre. Remeneu enèrgicament.

  4. Obriu les carxofes i afegiu-hi una mica de vinagreta.

  5. Poseu-les en un recipient al microones durant 10 minuts a màxima potència.

  6. Passat aquest temps, tasteu alguna fulla per comprovar si estan cuites, i si no és així, deixeu-les uns minuts més.

  7. Un cop les carxofes estiguin cuites, emplateu-les i amaniu-les amb sal i oli per potenciar-ne el gust.

Estris

Recipient per a microones

Recipient per a microones

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Bol petit

Bol petit

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Les carxofes també es poden fer al forn i a la brasa però al microones són un menjar ràpid i molt saludable.

Sabies que...

La carxofa és una hortalissa amb propietats diürètiques que ajuda a eliminar toxines. També conté molta fibra, que facilita la digestió.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222