Bròquil i patates amb beixamel

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • ½ bròquil

  • 2 patates

  • Sal

Per a la salsa beixamel:

  • 300 ml de llet, preferiblement semidesnatada

  • 2 cullerades de farina

  • Oli d’oliva

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Renteu el bròquil i talleu-lo separant-ne les flors.

  2. Peleu i renteu les patates i talleu-les a trossos.

  3. Poseu a bullir una olla amb aigua i una mica de sal. Afegiu-hi les patates, i deixeu-les bullir uns 15 minuts. Quan faltin 8 minuts per a la cocció afegiu-hi el bròquil.

  4. Mentre les hortalisses bullen prepareu la salsa beixamel:

    • Poseu un cassó al foc amb oli i dues cullerades de farina.

    • Quan estigui una mica torrada afegiu la llet i una mica de sal i remeneu enèrgicament per evitar que s’hi facin grumolls.

  5. Poseu les patates i el bròquil cuits i escorreguts en un recipient apte per al forn, cobriu-ho amb la beixamel i poseu-ho a gratinar.

  6. Quan estigui torrat al vostre gust ho podeu retirar i servir.

Estris

Olla

Olla

Cassó

Cassó

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Escorredor

Escorredor

Recipient apte per forn

Recipient apte per forn

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Si us agrada el formatge ratllat afegiu-ne quan poseu la safata a gratinar. Aquesta recepta la podeu preparar amb altres hortalisses com la coliflor.

Sabies que...

El bròquil és una hortalissa rica en vitamines A i C, potassi i àcid fòlic, que ajuda a reduir el cansament.