Bròquil i patates amb beixamel

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • ½ bròquil

  • 2 patates

  • Sal

Per a la salsa beixamel:

  • 300 ml de llet, preferiblement semidesnatada

  • 2 cullerades de farina

  • Oli d’oliva

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons
  • Forn
    Forn

Elaboració

  1. Renteu el bròquil i talleu-lo separant-ne les flors.

  2. Peleu i renteu les patates i talleu-les a trossos.

  3. Poseu a bullir una olla amb aigua i una mica de sal. Afegiu-hi les patates, i deixeu-les bullir uns 15 minuts. Quan faltin 8 minuts per a la cocció afegiu-hi el bròquil.

  4. Mentre les hortalisses bullen prepareu la salsa beixamel:

    • Poseu un cassó al foc amb oli i dues cullerades de farina.

    • Quan estigui una mica torrada afegiu la llet i una mica de sal i remeneu enèrgicament per evitar que s’hi facin grumolls.

  5. Poseu les patates i el bròquil cuits i escorreguts en un recipient apte per al forn, cobriu-ho amb la beixamel i poseu-ho a gratinar.

  6. Quan estigui torrat al vostre gust ho podeu retirar i servir.

Estris

Olla

Olla

Cassó

Cassó

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera

Cullera

Escorredor

Escorredor

Recipient apte per forn

Recipient apte per forn

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Si us agrada el formatge ratllat afegiu-ne quan poseu la safata a gratinar. Aquesta recepta la podeu preparar amb altres hortalisses com la coliflor.

Sabies que...

El bròquil és una hortalissa rica en vitamines A i C, potassi i àcid fòlic, que ajuda a reduir el cansament.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222