Botifarra esparracada

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g botifarra (1 pam cadascuna)

  • 1 pot petit de mongetes seques cuites (120 g)

  • 200 g bròquil (12 brots)

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva (20 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
30 min.
30 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. En una cassola amb aigua bullint, afegiu un polsim de sal i bulliu el bròquil durant 10 minuts fins que les flors estiguin toves.

  2. Poseu la paella a escalfar amb una mica d’oli.

  3. Obriu la botifarra per la meitat per tal que es cogui més ràpidament.

  4. Quan la paella sigui prou calenta, hi poseu la botifarra i la deixeu coure uns 5 minuts.

  5. Mentre es cou la carn, passeu per aigua les mongetes seques i aprofiteu també per descongelar el bròquil si l’heu comprat congelat.

  6. Poseu una altra paella al foc amb una mica d’oli d’oliva. Quan estigui calenta aboqueu-hi les mongetes seques i el bròquil amb un pessic de sal i saltegeu-ho durant uns minuts.

  7. Un cop la botifarra estigui cuita poseu-la al plat i acompanyeu-la amb les mongetes seques, el bròquil i un bon raig d’oli d’oliva.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Paella

Paella

Escorredor

Escorredor

Pinces

Pinces

Cassola

Cassola

Idees

Si no voleu utilitzar tants estris podeu coure la botifarra a la mateixa paella on preparareu després les mongetes i el bròquil, així la guarnició us quedarà més gustosa!

Sabies que...

Les mongetes són riques en fibra i proteïna i aporten energia de llarga durada.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222