Amanida marinera

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 patates mitjanes (300 g)

  • 4-5 grapats de mongeta tendra (200 g)

  • 2 pastanagues petites (100 g)

  • 2 cullerades soperes plenes de maionesa (40 g)

  • 4 anxoves (15 g)

  • 1 llauna petita de tonyina en oli d’oliva (80 g)

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
25 min.
25 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Netegeu la mongeta tendra i la pastanaga. Talleu-les a trossets petits.

  2. Poseu aigua a bullir en una olla. Quan bulli afegiu-hi un pessic de sal i les verdures.

  3. Peleu les patates i talleu-les a daus petits de mida uniforme.

  4. Un cop tingueu les patates afegiu-les a l’olla amb les verdures.

  5. Deixeu-les coure fins que quedin ben fetes (15- 20 minuts).

  6. Quan estiguin cuites les heu d’escórrer. Poseu-les en un plat. Deixeu-les refredar.

  7. Un cop refredades afegiu-hi la tonyina escorreguda i la maionesa i barregeu-ho bé.

  8. Serviu-la en un plat fondo i pel damunt poseu-hi dues anxoves formant una creu com a decoració.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Olla

Olla

Escorredor

Escorredor

Cullera

Cullera

Idees

Podeu incorporar els ingredients que més us agradin per fer diferents versions de l’amanida: cogombrets, blat de moro, olives, palets de cranc...

Sabies que...

La patata és rica en hidrats de carboni complexes, ideal per augmentar la nostra energia. Bullida és molt saludable, ja que és de fàcil digestió.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222