Amanida de tomàquet

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 300 g de tomàquets (2 unitats grans)

  • 40 g d’olives negres (12 unitats)

  • 150 g de formatge fresc (1 terrina gran)

  • 20 g d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)

  • Sal

  • Orenga

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
5 min.
5 min.

Electrodomèstics


Elaboració

  1. Renteu i trossegeu els tomàquets madurs.

  2. Talleu a daus el formatge i barregeu-ho tot juntament amb les olives negres.

  3. Amaniu-ho amb sal, orenga i oli d’oliva i ja el tindreu a punt. 

  4. Podeu servir-ho en bols.

Estris

Ganivet

Ganivet

Taula de tallar

Taula de tallar

Bol

Bol

Idees

Proveu amb la varietat de tomàquet que més us agradi. N'hi ha moltes disponibles al mercat i la millor època per a consumir-ne és l'estiu.

Sabies que...

El tomàquet és ric en vitamines A, C, E, B1 i B3; minerals com el potassi i el fòsfor, i un antioxidant característic que li dóna el color vermell: el licopè.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222