Amanida de galets i verdures amb salsa rosa

Foto del plat

Ingredients per a 2 persones:

  • 100 g de pasta de galets

  • ½ enciam iceberg

  • 2 pastanagues

  • 1 pebrot vermell petit

  • 1 llauna petita de blat de moro

  • 1 ou

  • 4 barretes de surimi

  • 4 cullerades petites de maionesa

  • 1 cullerada petita de quètxup

  • Sal

Foto dels ingredients

Temps d’elaboració
20 min.
20 min.

Electrodomèstics

  • Fogons
    Fogons

Elaboració

  1. Poseu a bullir aigua en una olla i afegiu-hi els galets perquè bullin durant uns 10-15 minuts amb una mica de sal.

  2. Simultàniament, en un cassó, poseu aigua i els ous. Quan l’aigua arrenqui el bull, deixeu-los coure durant 10 minuts.

  3. Mentre esperem les coccions anem preparant els altres ingredients:

    • Renteu les pastanagues, el pebrot i l’enciam (si no és envasat).

    • Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes fines.

    • Talleu el pebrot a tires fines i després a quadrats.

    • Agafeu 4 o 5 fulles d’enciam talleu-les a tires i després a quadrats.

    • Talleu el surimi a rodanxes.

  4. Per preparar la salsa rosa, barregeu en un recipient les 4 cullerades petites de maionesa i la cullerada petita de quètxup  fins a aconseguir un color rosa homogeni.

  5. Passats 10 minuts retireu l’ou, refredeu-lo amb aigua de l’aixeta, peleu-lo i talleu-lo a quarts.

  6. Passats 15 minuts, retireu la pasta, escorreu-la i refredeu-la amb aigua de l’aixeta.

  7. Barregeu en un bol gran tots els ingredients. Podeu afegir també la salsa o posar-la a part per servir al gust.

  8. Serviu l’amanida en els plats i decoreu-la amb un parell de talls d’ou dur.

Estris

Olla

Olla

Cassó

Cassó

Taula de tallar

Taula de tallar

Ganivet

Ganivet

Cullera gran i petita

Cullera gran i petita

Bol gran

Bol gran

Bol petit

Bol petit

Escorredor

Escorredor

Amb la col·laboració de:CETT

Idees

Podeu utilitzar qualsevol varietat de pasta (llacets, espirals...) i d’enciam (llarg, roure...).

Sabies que...

Podeu utilitzar aquesta preparació com a plat únic, ja que la pasta aporta hidrats de carboni que donen l’energia necessària per a les tasques diàries; l’ou conté proteïnes amb una funció constructora, i l’enciam, les pastanagues, el blat de moro i el pebrot són rics en fibra, vitamines i minerals amb funció reguladora.


Diputació de Barcelona
   Llista de reproducció de Salut Pública    Instagram   Butlletins de Salut Pública    Comunitat virtual
Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona. Tel. 934 022 222